HEJHÅIDETBLÅNISOMÄRSMÅTÅ

Tjatjatjatjatjatjatjatjatjatjatjatjatjatjatja detta är lennart
Min och ragnars vän Helene fyller hela 17 år idag och det firar vi med
en stor fet falukorv till lunch (mamma).
Men enligt ragnar är helene lite på otaggat humör trots årsdagen
därför krävs det drastiska åtgärder för att ändra det beteendet!
Jag , Lennart och Ragnar har inte en riktigt fördigställd plan ännu
men ragnar vill helst att den ska innehålla en liter sprit. För han är ganska törstig.
Men jag blir lite arg på ragnar för allt han planerar ska bara innehåla sprit hela tiden :/
jag vill inte att han ska bli en alkoholist :( då vill jag nog inte vara hans vän längre, för
då kommer han att bli så agressiv och kanske slå en kviga :'(
Men om jag säger emot Ragnar om att inte ha med sprit så blir han ändå arg och slår mig iaf.
Hm ska nog skriva en insändare till glöd och be om råd!

Nu äre falukorv hejdå


Helenes födelsedag!

Idag fyller mina kära vän Helene Caroline Palmqvist år. Hon lyder också efter Puff, Bobbrynsky och Kalv.
Jag tycker att vi alla på denna jord ska uppmräksamma denna dag, just eftersom det är henne födelsedag. För hon är en härlig prick. Hon är glad, galen, knäpp, rolig, snäll och allmänt körd.
Idag på hennes bemärkelsedag så är det stekt falukorv. Jag tror att hon blir väldigt glad över det. Tyvärr så blir det ingen tårta för oss idag, för det ska hon äta ikväll när hennes 7 släktingar kommer på beök. Förhoppningsvis så ska hon ha en OC kväll för mig någon gång. På hennes superstädade och super rena rum.

Just nu sitter kalven på snyggast.se, jag tror hon håller på att lägga in en bild på sig själv. RÖSTA! Självklart på 10 poäng!

Men nu ska jag kila ifrån blogg.se, men ett sista grattis måste jag ge min vän Helene. GRATTIS! :D





Tjing!

090528

Jag har inget speciellt att skriva. Händer ingenting nuförtiden. Det mesta känns konstigt, men jag kan inte sätta fingret på vad det är riktigt.

Skolan är lätt, och det är för att vi gör ingenting längre. Såhär mot slutet så går man bara runt i korridoren och leter efter saker att göra. Eller, okej. Letar gör vi väl inte direkt. Men vi kan ju låtsas.
Har dock fått reda på lite betyg. Såsom i engelska, spanska och nationella i matte. Visst, vissa känns ju okej. Skönt att tillexempel bara veta att man klarat det. Men i vissa ämnen så kan jag kämpa mer. Men vissa orkar jag inte lägga energi på, eller ett ämne. Matte. Jag orkar inte bry mig, jag vet. Det är inte alls bra. Men så är det, jag är glad om jag får godkänt. Fast, jag får väl kanske försöka lite mer. Det har jag väl inte direkt gjort den här terminen.
Men men, nog om det.
Vi kan istället prata om framtiden, jag och Helene har suttit och smidit lite planer. Härliga planer, härliga drömmar. Plugga vidare, gärna i Uppsala. Journalistik/foto media. Något sånt skulle nog passa mig bra. Gärna resa samtidigt, gärna resa med jobbet. Alltså, en frilansande fotograf. För en tidning eller något dylikt. Det skulle vara underbart, och så har vi då Helene. Som ska bli sportjournalist. Antingen framför kameran eller bakom kameran. Vi kan jobba i team, resa, fota, intervjua, upptäcka världen.
Jag blir galen bara jag tänker på det! Men vem vet, man kanske har andra drömmar om ett år. Det får framtiden utvisa, men det är härligt att iallafall kunna drömma.

Tjing!

Sommarsommarsommar!

Nu sitter jag ute i solen och blåsten. Runt mig har jag en liggande Jessica, en liggande Carro, en sittande Andrea, en posande Märta och en posande Agnes. Kameran kom fram, det var därför dem började posa.

Jag är hungrig som en sate, som manliga Andrea skulle ha sagt. Som tur var så är det mat snart. Mums säger jag!!!

Dock så ar kalven Helene försovist sig, så hon ligger hemma och sover medans vi är i skolan- Inte okej, inte okej!

Idag ska vi tjejer kanske åka in till stan och fika efter skolan. KALAS!

Tjing!

Torsdag!

Jag var trött som en sate när jag satte mig på bussen mot Havdhem city. Men som tur var så somnade jag ganska fort. Vaknade upp i Hemse, och var lika trött!
I Havdhem så väntade mor min på mig vid kiosken. Vi åkte hem, och där hemma så väntade mina kusiner och deras familj på oss. Då blev det lite fika, eller många fika. På 6 timmar så hann vi med att fika 4 gånger! Ganska så bra gjort må jag säga, men om man heter Ström i efternamn och man är av det manliga könet så älskar man kakor och bakverk. Så är det bara!
Min pappa och min ena farbror försökte få mig att baka en rabarberpaj, men det ville inte jag. Utan jag ville baka en kladdis, så det satte jag igång med. Sen fikade vi, (detta var sista fikat) och tro mig, den var uppskattad!
Mot kvällen så satte vi igång att grilla, det blev kött och pastasallad till det. Helt otroligt gott, mhmmmm!
Sen på kvällen, efter SATC såklart, (vilket btw mina kusiner hatar. Mycket konstigt. Jag antar att det är så eftersom dom är killar) så somnade jag som en stock igen.

Det var en rolig kväll med familjen! Trots att jag hade lite ångest över att jag inte var på våran klassfest som vi skulle ha. Men men, det kommer ett sånt tillfälle igen.

Måste bara tillägga att min farfar hittade en gammal Frida tidning här hemma, och han började att läsa den. Det såg väldigt roligt ut må jag säga!

Tjing!

Onsdag!

Onsdag = ledig dag och sävefest.

Började dagen med en rejäl sovmorgon. Sen resten av dagen vart det plugg, plugg och så lite plugg. Sen vid sju så åkte jag till lilla Helene i Väte, därefter så körde HELENE (måste förtydliga att det var hon som körde!) till Elin i Vall. Dit kom också Mathilda, vi började göra oss iordning. Efter mycket prat skratt och tyvärr brännskador så var vi fit for fight! Vi satte oss i racerbilen och styrde vår kos mot Martin och Philips gata. Jag sprang in till Martin och hämtade och lämnade lite saker, medans Mathilda gjorde samma hos Philip. Sen så satte vi oss i bilen igen, den här gången med siktet på Terra Nova. Där irrade vi fyra tjejer omkring ett tag, tills vi hittade Adam och gick in på en förfest, (och vi kom in, vi kom knappt ut!) Sen så satte vi oss fyra plus Adam i en bil och åkte mot Hamnplan.
Där inne så dansade vi järnet och hade kul! Men vid 01:00 så var det slut, vi traskade ut och tillslut så var vi 5 helt själva. Elin, Mathilda och Helene åkte hem, och jag började gå mot Martins place. Med sällskap av Adam!
Väl där så gick jag och la mig med en gång. Somnade som en stock.
Sen var det till att gå upp vid halv nio, för att ta en buss vid nio till Havdhem!

It was a roooooolig kväll!













(Bilder tagna ifrån Elsy!)

Tjing!

Crazy Taxi!

Nu sitter jag i lilladatasalen med Jessica till vänster och Helene lite snett bakom mig. I förmiddags så hade vi nationella i matte del b. Det ska vi inte ens prata om. Det gick käpprätt åt helvete.

Nu på förmiddagen så skulle vi ha haft spanska eller samhällskunskap(?), men den var tydligen inställd. Så nu sitter vi och gör ingenting. Det går en buss till Hemse om en timma, men den kan jag inte ta för jag kan inte komma hem ifrån Hemse. Så jag och Helene får sitta och nörda i skolan tills bussen går vi halv tre. Kanske inte det roligaste, men men. Plus att vi är panka, så vi kan inte köpa lite godis och tröstäta nej.

Men nu ska jag jag surfa vidare på vågorna.

Tjing!

HELENEJESSICA!


Märtas dikt!

Dom leker mest hela tiden ja

Vad att prata om egentligen nej

Men vadå då, vi har hela tiden ordet på tungan ändå ja

Och vi sitter där och väntar på att tiden skall gå ja

Helen och Maja bråkar på skoj jaja, nej det är aldrig på riktigt nej

Och tiden går ja, och vi kommer dit vi ska ja

Och jaja, tiden är alltid värd stunden ja 


På våren går det att ligga i gräset ja

Och när det är varmt hoppas man på att bli brun ja

Så tjejerna sitter inte inne nej

Nejnej låt oss springa ut i solen ja och bli fina till skolavslutningen ja

Någons pojkvän kommer och Maja drar ett skämt ja

Det tycker alla är kul ja

Men killen brukar inte fatta Majas roliga humor nej

Hemlig kod för tjejer som inte killar förstår nejnej


Helene spanar på killarna i smyg ja

Och då gör Maja det också ja

Helene skämtar om dom tror jag ja

Och det är kul men jag förstår bara nästan ja

Och jag och Agnes råkar titta lite för mycket på dom så att dom märker det ja

Och så säger Helene att det är så himla typiskt Märta

Och sedan rodnar vi ja

Jag säger något lite för högt om dem precis när dom går förbi ja

Och dom hör det ja

Maja och Helen skrattar ihjäl sig ja nästan så att det dog ja

Men det gjorde de inte och det var en himla tur ja

Det här är en dikt som Märta skrivit om mig och Helene. Mycket rolig tycker vi. För allting stämmer, det är precis sådär som vi håller på. Varje rad skrattar jag till lite åt :)
Det jag ville säga var bara att jag tycker om vårat lilla tjejgäng väldigt mycket. Guldvärda är ni allihopa!


Glasögonorm!

Sådär, nu var man mätt i magen igen. Undrar om man kan vara en macknarkoman. Isåfall är jag nog det.

Idag har det varit en konstig dag, först så hade vi nationella i matte a. Det var ju inte jätte rolig om jag får säga det själv. Det lustiga var dock att jag var mer säker på mvg frågorna än vad jag var på g och vg frågorna. Men men, vi får väl se hur det går. På eftermiddagen så hade vi ingen lektion alls, utan en föreläsning av några ingenjörer. Det var inte så rolig det heller. Plus att det har regnat nästan hela dagen. Så den här dagen får en tumme ner.

Fast det har ju såklart hänt lite roliga grejer! Märtas lilla show idag, hehehehe säger jag bara. Egentligen hatar jag när folk skriver hehe, men nu gör jag det iallafall. Bara för att verkligen få er att förstå att det var roligt!


  Det var såhär Märta gjorde idag. Dock inte med mening. 



  Jag och Helene tog skydd under en stor gran medans vi väntade på bussen. Det hade varit en väldigt bra idé om inte granen hade läckt in. Dumma små hål.

(De e bar o klick pa bildarna ifall ni vill ha dem större!)

Tjing!

Yeejyeej.

Ny blogg dagen till ära. Det här är inlägget som får inviga den. Vi bugar och bockar till Helene. Det blir dock bara ett kort inlägg, för nu ska jag ner och äta macka och se top model! HUNGRIG!

Tjing!

Suddenly i see.

Hejhallå!

Nu sitter jag in tha school och ska jobba på ett arbete som vi just fått på samhälls kunskapen. Men då fungerar inte den sidan vi ska gå in på. Så då blir det lite svårare att ta reda på fakta. Så jag tar det lite chill som en viss liten kille skulle ha sagt.

Agnes och Helene blev nyss lite arga på mig. Men jag säger bara, skyll er själva! 

Nu är det bara en timma kvar tills det blir helg, åh underbara helg.
Ikväll så ska några ifrån gamla klassen till Arne. Vi ska kanske grilla och spela kubb. Det ska bli riktigt kul! :)

Men nu ska jag återgå till Youtube och till arbetet.





Ps besök Heleneppalmqvist.blogg.se för hon har nämligen skrivit en fin liten blogg om mig.

/ M.

****rock.

Idag vill jag börja inlägget med att säga att det här har varit en toppen dag trots natinella del C i engelska. För jag har haft så roligt!
Ja, eller okej. Det var väl inte riktigt så att jag satt och skrattade mig igenom nationella, men jag syftar på resten av dagen. För på eftermiddagen hade vi matte, men tro mig. Det var roligt, för det var ingen vanlig lektion. Utan vi skulle färdigställa våran undersäkning vi har hållt på med ett tag. Men såklart var jag och Helene inte riktigt i det stadiet att vi skulle fördigställa, utan vi var på delautundersökningslapparstadiet. Men det är okej som vi skulle ha sagt! För vi hade kul medans vi gjorde det. Alla var så hjälpsamma så. En del skrev små hjärtan, smileys och andra söta saker. Dock så var dem väl inte riktigade mot oss, utan vi fick bara en hälsning. Töntar! Inte lika trevligt, men det ursäktar vi.
Tydligen så var våra frågot om musik väldigt bra, för många skrattade. Vet inte om det var positivt eller negativt. Men jag tog det som positivt.
Sedan så har det hänt massor av andra roliga saker, men allt kan man inte skriva här. Som ett visst ord, Helene you know what i mean. Det är liksom inte en okej grej att skriva på bloggen! Kids are reading this, eller något!

Jag märkte nu att det här var ett väldigt rörigt inlägg. Men jag orkar inte rättstava och göra korrekta meningar i detta nu. Så ni får ta det som ges!

Tjing!

/ M.

Blandat.

Taggad på att skriva blogg? Nej inte alls faktiskt. Men får väl slänga iväg ett litet inlägg.
Just nu händer det väl inte särskilt mycket. Skolan rullar på som vanligt, inget intressant alls faktiskt. Det enda som är roligt är att gå dit och träffa alla. För det är roligt! Jag skrattar mig igenom dagarna kan man säga. Särskilt med Helene, det är en galen kvinna det där!

Jag kanske ska skriva lite om vad jag gjorde på Valborg.
Först så var det ju skola såklart. Sen åkte jag hem, duschade och fixade mig iordning. Åkte med bussen till Hemse, för att därifrån åka bil med Carro och Jacob till Helenes hus i Väte. Där var även, Elin, Mathilda, Frans, Mattias, Maria, Stina och Amanda.
Vi grillade och snackade skit. Mycket trevligt var det!
Sen så åkte vi allesammans i två bilar till Hemse. Där så åkte vi hem till Frans, vi var där ett tag och hade det mysigt. Pratade och hade det trevligt.
Sen så kom även David och Martin och hälsade på.
Sen så åkte vi tre bil upp med Martin till Hemse, och resten gick. Där så gick vi hem till några som hade fest. Det var väl sådär måste jag säga, jag hade det väl inte särskilt kul. Men man fick träffa lite trevligt folk, och vissa inte så trevliga.
Efter en timma kanske, så åkte vi tre hem till Frans igen. Sen så vid kanske två så fick jag skjuts med David och Martin hem.
Allt som allt så var det en ganska rolig Valborg. Mycket skratt blev det, och det är det som gör det!

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Tjing!

/ M.


RSS 2.0