Sportlovet.

Hejhallå. Nu har det varit riktigt dåligt med uppdatering från min sida. Jag har bara inte orkat, eller haft tid. Sportlovet har iallafall varit jätte bra! I Torsdags så var jag och såg den årliga Krullis Cup på Hemse med Jessica och Koffe. Det var årskurs 1-2 som spelade, så det var massor av småbarn som sprang runt på planen. Alla kämpar och ALLA springer efter bollen samtidigt. Det är faktiskt ganska kul och se när dem små spelar. Sedan så åkte jag in till stan med David, han skulle gå till tandläkaren. Vi hann inte med så mycket mer innan det var dags för att ta bussen hem igen. Men David hann dock att köpa sina vindruvor. Det var väldigt trevligt, även om det bara var bussåkande :)

Igår så åkte jag ut till B-vik för att träffa David och Martin. Vi slöade framför teven till, Vänner, Skidåkning och tro det eller ej. Antikrundan!! Vi börjar bli gamla... Davids mormor var jätte gullig och hade gjort pannkakor med hemmagjord jordgubbsylt. Mums! Efter det blev det den omtalade "Folkerydssemlan." Så speciell var den väl inte tyckte jag, smakade som vanligt. Men det får man dock inte säga högt. Så schhh!
Vi började även smida lite planer inför kvällen, för vi skulle nämligen till Hogrän. Mycket underligt ställe. Men vi bestämde oss iallafall för att åka. Vi tre, Rasmus och Amanda var det som drog iväg på en "Miniroadtrip" på Gotland. Jag ville så gärna att Jessica skulle följa med, men så blev inte fallet...
Vid tio kom herrarna från B-vik och hämtade upp mig i Havdhem. I bilen spelades det Backstreet Boys på full nivå. I Hemse så plockade vi upp Rasmus och Amanda, och sedan var bilen full. Vi hade trots allt en rullstol och en brandsläckare i bilen. Nu bar det iväg mot Hogrän! Vi hamnade rätt, vid bygdegården närmare bestämt. Festen var... ja, vad ska man säga. Inte våran grej? Vi kände oss totalt missplacerade. Men jag fick iallafall träffa mycket folk, så det var kul :) Efter att ha varit där i kanske 1 ½ timma? Så körde vi mot stan för att ta något att äta. Sedan så bar det iväg hem igen. Fast först till Närkland för att släpaa av Amanda. Farligt ställe det där, särskilt när man får skrapsår och en halvt bruten arm (?) när man hoppar studsmatta... Efter det styrde vi, eller Rasmus (!!!!!) bilen mot Hemse. För att släppa av sig själv. Sedan så var det Hemseguppen och sedan Havdhem. Landade på mitt rum vid halv 4. Somnade med en gång. Tack för en trevlig kväll allihopa! :) Bilder kommer senare.

Idag så skulle jag, mamma och pappa egentligen ha åkt till stan. Men så blev det inte. Så dagen har spenderats på soffan framför några filmer. Tog även en cykleltur upp till affären. Så detta har varit en väldigt skön dag :)

Nu har jag precis ätit en god middag, och om tio minuter så börjar melodifestivalen. Så man får väl kila ner och kolla lite iallafall.

Ha en fortsatt trevligt kväll! :)

/ M.


Dance.

Igår så var ju jag och Maja som sagt på bio i det nya bio palatset i Visby. Vi såg, "I taket lyser stjärnorna." Den var riktigt bra! Otroligt bra faktiskt. Jag brukar nästan aldrig fälla några tårar till filmer, men till denna så grät jag mig igenom hela. Men oj så bra den var. Mycket sevärd allihopa! Det är en sådan film då man bara vill springa till alla sina nära och kära och berätta hur mycket dem betyder, och hur mycket man älskar dem!

Efter filmen så traskade vi hemåt i snön, åt lite macka och tog det bara lugnt.

Idag så gick vi upp vid elva och åt frukost. Sedan så satte vi igång dansfilmen "Honey", och efter den så satte vi igång ännu en till dansfilm. Nämligen "Save the last dance." Jag har sett båda minst 3 gånger innan, men dem är alltid lika bra. Dock så somnade jag i mitten på sista filmen. Det var ungefär allt vi har gjort idag, så det var en väldigt slapp dag. Men otroligt skön dag. Nu är jag hemma i Havdhem igen, och ikväll ska jag verkligen inte göra någonting. Ska nog bara se "Beck" filmen på fyran sedan med mamma :)

/ M.

Rosapyjamas.

Hello. Nu var det ett tag sedan jag skrev. Det blev inget skrivande igår när jag var hos Jessica. utan då hade jag fullt upp med att duscha, klä om, laga mat, äta apelsin, se på teve och föna håret. Så, ni förstår varför jag inte hann va? För allt detta hann jag med på en timma. Sedan efter Jessicas träning var slut så fick hon kila in i duschen lite snabbt och sedan göra sig iordning och kasta i sig lite mat på 3 röda. När vi båda bara fördiga så begav vi oss mot Maja hus. Vi mötte upp henne och gick till Fenix för att se på Rockkarusellen. Vi alla tre kände oss lite malplacerade där. Det var såkallad "vrålmusik" när vi kom dit, och det är inte våran musiksmak. Jag gick ju dit för att se Funkada i sitt ess, men dem spelade sist och jag hann tyvärr inte se dem. Så det var inte alls kul. Men dem vann iallafall! Trots att jag inte hade lämnat in min röstlapp, där man skulle skriva två band som man skulle rösta på. Jag skrev såklart, "Funkada" och "Taco". Jag vet inte varför jag skrev det sista, men det var en liten fågel som viskade det i mitt öra. Så då fick man lyda det :) Men iallafall, grattis Helmer med sitt crew i Funkada.

Jag och Jessica hann som sagt inte att se hela konserten, för vi skulle ta bussen hem till henne. Hemma  i Etelhem så åt vi lite macka och sedan så spelade vi kort med hennes syster Elin, och bror Roger. Jag var en riktigt nybörjare på det kortspelet, men jag hade dock tyvärr ingen nybörjartur. Efter lite kortspelande så gick vi upp på Jessicas rum och började se Sex and the city filmen. Men vi båda två somnade ganska fort.

Idag så gick vi upp ganska så tidigt, käkade lite frukost och sedan så åkte vi med Roger in til stan. Jessica blev avsläppt vid sin lägenhet, och jag blev avsläppt vid Maja. Vi har gått på stan lite, och bara tagit det lugnt. Eller, lugnt och lugnt. Vi har ju för tusan motionerat! Iallfall på vårat sätt. Genom att ta kort, det kan vara ansträngade.

Nu sitter jag här, och Maja sitter och halvsover tror jag. Ikväll så ska vi på bio i det nya biopalatset. Vi ska se, "I taket lyser stjärnorna." Vi båda har hört att den ska vara bra, så vi får hoppas på det :)

Fick även ett litet samtal igårkväll, ifrån David som var på AC/DC konserten i Globen. Han ringde när dem spelade "T.N.T", men jag kunde inte höra att det var den, det enda jag kunda höra var bara vrååål! Men det var kul att du ringde iallafall! Plus att han och hans kompisar hade stått längst fram, och hans kompis hade klatschat med sångaren. Det kallar jag häftigt!

Men nu ska jag joina Maja i sitt lilla halvsoveri. See you later alligator :)

/ M.

Apelsiner.

Jag min lilla klantskalle. Rockkarusellen är ju imorgon, inte på Lördag. Så jag och Jessica kilar nog dit en stund, vi är ju i stan och har inget annat för oss. Men det kan nog bli riktigt kul tror jag! :)

Har precis ätit min fjärde apelsin för kvällen! Jodu, c-vitamin here i come. Plus, att jag och Rasmus har ingått en pakt. (Vi ska skaka hand imorgon om det.) Att vi ska inte äta varken, godis, läsk, kakor eller glass i veckorna. På helgerna är det okej, men dock inga överdrivna mängder. Det kommer nog att bli lite tufft, men vi klarar det. Det går nog lättare när man är två också :)

Nej, nu ska jag kila i säng. Jag skriver nog imorgon, har lite tid att döda i Jessicas lägenhet medans hon är på träning.  

Hoppas alla får en jätte bra Fredag! Godnatt! :)

/ M.

Gucci gucci, prada prada.

Idag var det en vanlig skoldag. Hade först NKB med Leffe, och han vill att vi ska fasta i två dagar. För det är bra för magsäcken. Plus att på andra dagen så blir man hög, precis som om man just hade tagit amfetamin. Importent stuff det där. Eller? Skön är han iallafall, han fick även ett "roligt" sms mitt under lektionen. Då drar världens sms signal igång, någon riktigt danslåt. Hiphip. Men iallafall, det där "roliga" smset var att hans dator som han hade beställt hade kommit. En liiiiiiten bärbar data. Ja, så var det ja. Jag känner att jag svamlar väldigt mycket om allt och ingenting just nu. Men så kan det gå när inte haspen är på, som jag och Jessica skulle ha sagt.

På eftermiddagen var det spanska, och omprov för alla som ville. Jag ville. Det gick sådär, det gick nog bättre än förra gången, men ändå inte bra. Men jag skrev ganska mycket på den sista frågan som var värd 40 poäng, så jag får hoppas på den.

Nu sitter jag här och lyssnar på musik. Oasis faktiskt, imponerad David? Jag borde även gå in på mitt rum och städa lite, eller iallafall plocka upp alla kläder som ligger kastade i hela rummet. Men det mesta ska nog in till stan i helgen, det är därför det ser ut som det gör. Säger vi iallafall. Helgen har blivit lite omplanerad, det blir nog inget poolparty på Fredag. Jag och Jessica skippar nog det, utan vi åker nog hem till henne i Etelhem istället och ser på film. Mysmys! Men dock inget godis enligt Jessica. Men det funkar nog iallafall, hoppas jag :) Men Lördagens planer är dem samma, riktigt bra. För det ser jag framemot, har inte träffat Maja på länge :)

Carro åker till Idre imorgon med familjen plus Jacob. Lite avundsjuk sådär, vill också åka skidor. Även kusinerna Hanna och Jonas drar iväg till fjällen på sport-lovet. Hoppas ni får det kanon, och bryt inga ben!! :)

Plus att David och Andreas ska se AC/DC i Globen imorgon kväll! Ni kommer att få det grymt! Rocka lite för mig också är ni snälla? Jag längtar otroligt mycket tills vi ska åka till Göteborg och se dem, awsome!

Men nu så får jag nog sätta igång med att plocka iordning och packa ihop lite saker tills imorgon.

/ M.

Rodeo Drive, baby!

Hejhallå!

Idag är det Onsdag, och det betyder ledigt för alla som går på Donner. Otroligt skönt må jag säga! Särskilt såhär mitt i veckan, för då går man bara 2 dagar i sträck i skolan. Dagen har hitills varit väldigt lugn. Jag gick upp vid 11:00, så lite sovmorgon blev det allt. Sen så har jag faktiskt inte gjort mycket alls. Har sett på Pretty Women för sjuttioelfte gången. Men den är lika bra varje gång!

Lite planer inför helgen har även tagit fart. Marion är hemma på ön igen, och hon skulle ha poolparty i stan med några tjejer på Fredagkvällen. Så dit ska jag kanske. Jag får se helt enkelt, men det skulle vara roligt. I vilket fall som helst så sover jag nog hos Jessica i Etelhem på kvällen. 
 
På Lördagen så ska jag nog in till stan för att träffa Maja. Vi ska nog först gå och se på Rockkarusellen en liten stund. Hinner nog dock bara se en timma, för vid 20:30 så ska vi se bio. Vi ska se, "I taket lyser stjärnorna." Jag hoppas att den är bra, jag har iallafall hört att den skall vara bra. Sedan så sover jag nog hos lilla Maja också. På Söndagen så ska jag nog inte göra något speciellt. Ska väl ta mig hem från Visby bara, så det blir nog en lugn dag. En vilodag innan en ny vecka börjar. Eller inte, för vi har lov!! Sportlovet närmar sig med stora steg, och det ska bli väldigt skönt. Jag skulle egentligen ha åkt till Stockholm på lovet, men när man inte har några pengar så går inte det särskilt bra. Så det blir till att vara hemma hela lovet, men det ska nog bli bra iallafall. Något finns det alltid att göra. Jag hoppas särskilt på att samla ihop några tjejer ifrån klassen och hitta på något. Det skulle vara väldigt roligt tycker jag :)

Nej, nu får jag kila ner och plugga lite spanska. Jag skriver nog mera sedan.

/ M.

Ryssar, handväskor och lite papper.

Igår så blev det inget riktigt blogginlägg skrivet, men det var för att jag inte orkade. Men nu så, nu ska det bli till att blogga lite.

Dagen idag har varit väldigt lugn må jag säga. Först naturkunskap B med Leffe. Sedan så var det lunch, och den var en besvikelse idag. Så det fick bli sallad för hela slanten. På lunchrasten så hade jag och Jessica lite roligt, jag har fortfarande lite ont i magen efter dem där skratten. (Lilla handväskan, papper, platåskor, flätor, cola, röd/vita strumpr, vit t-shirt, tröja och byxor med knappar på sidorna.) Ingen kommer att fatta något, eller jo, vissa.  

Efter lunchen så var det dags för en spanska lektion, trodde vi iallafall. Men så var inte fallet, utan våran spanskalärares barn hade blivit sjuka. Så vi hade ingen lektion, men vi fick dock en uppgift att göra klart tills nästa lektion. Men den gjorde jag, Jessica och Carro färdigt ganska fort. Så det var skönt! Eftersom vi inte hade någon lektion, så tog vi tre en tidigare buss till Hemse, nämligen vid 13:15. Så när vi kom fram till Hemse så passade vi på att hälsa på kära gamla Högby en stund tills skolbussarna hel gick. Det är alltid lika kul att träffa Maciej, man blir så glad av att se honom! (Jag vet, jag låter som världens tönt nu. Men det är faktiskt sant.) Fast Högby har dock förändrats, och inte till det bättre. Vart är allt folk? Det är helt tomt i korridoren, och allt känns jätte dött och tråkigt. Men, alla saknar väl 9B1 så mycket.

Efter det lilla besöket så tog jag och Carro den vanliga skolbussen hem från Hemse. Jag åkte med Carro hem en stund till B-vik, vi åt och åt och åt. Eller iallafall jag. Mums! Sedan så skulle hon möta upp Jacob vid bussen, så jag fick agera barnvakt åt hennes småbröder samtidigt som jag lagade mat. Men det var inte särskilt svårt, för dem satt mest vid datan och sa inget. Sedan så kom Jacob, min älskade a-kusin................ Nej, nu ska vi inte vara sådana. Vi kan nog vara glada emot varandra om vi bara vill :) Men kan dock vara lite kul att tjaffsa med honom ibland. 

Nu sitter jag här, och bara njuter av att jag är ledig imorgon. Jag skulle egentligen ha åkt till skolan imorgon iallafall, men jag skippade det eftersom det inte gick några bra bussar. Så skulle ändå bara ha kunnat vara där i någon timma. Så det kändes lite onödigt. Förlåt Helene, men vi kör järnet på mattelektionen på Fredag istället!

Jag ska ställa klockan på 07:30 imorgon som vanligt, bara för att få vakna och upptäcka att man är ledig och kan somna om igen. Det finns inget skönare! Men får inte sova bort hela dagen bara, måste plugga lite på spanskan också. Annars så har jag inget plugg, så det är väldigt skönt.

Gårdagens: Helene Bobbrynsky & Maja Nofsky!

Dagens: Lunchrasten. När jag och Jessica tänkte tillbaka på våran gamla klass. Det blev även några finfina teckningar gjorda ;)

/ M.

Minnen.

Igår så skickade jag ett sms till min kära och saknade gamla mattelärare från högstadiet. Det är nämligen så att han fyllde 50 år den 3:e Februari. Så det blev ett litet försenat grattis sms undertecknat "Maja Bzzz" som var hans smeknamn på mig under dem 3 åren. Jag fick nyss ett svar, "Kära bzzz Maja! 1000 tack och lycka till med livet. / Maciej."

Det är så att man får tårar i ögonen. När man tänker tillbaka på hur kul vi alla hade det tillsammans. Det är en tid som man inte kommer att glömma. Iallafall inte jag. Det är en tid som jag uppskattar nu i efterhand väldigt mycket.

/ M.

Söndagkväll.

Hej igen. Som sagt så kilade jag ner och skulle undersöka det där med glassen, och det stämde. Det fanns glass, så nu är jag mätt igen. Mums!

Imorgon är det Måndag, och det betyder en ny skolvecka. Matte och engelska står på schemet imorgon tror jag. Så Helene, börja tagga redan nu tills matten imorgon! Det lär behövas.

Om tio minuter börjar Beck, så jag ska kila ner till mamma och se den med henne :)

    Ville bara slänga in en bild på mig och underbara Jessica. Vill även gratta henne till hennes två vinster i helgen med innebandyn! Du är grym! :)

/ M.

Lördag/Söndag.

Lördagen började med en lugn och skön förmiddag/eftermiddag hemma med familjen. Fick även träffa Farbror Robert. Sedan klockan fem så åkte jag buss till Rasmus. Vi åt mat, såg på melodifestivalen och åt varma hallon med glass :) Sedan så såg vi på en film, "Seven pounds." Den var bra, men dock lite annorlunda. Efter det så gick vi och la oss, jag var hur trött som helst, så jag somnade som en stock. Det var iallafall en jätte mysig kväll :)

Dagens: Farfars roliga kommentar. Kan tyvärr inte skriva den här. Men Rasmus vet. Haha :)



Söndag.
Jag åkte hem från Hemse. När jag kom hem så gick jag nästan direkt och la mig på soffan och somnade. Jag sov väl en timma kanske, sedan så åkte jag, mamma, pappa och Robert till mormor och morfar och fikade. Där blev man gödd med saffranspannkaka, bullar, kakor och saft. Sedan så åkte vi hem igen, och vet ni vad jag gjorde då? Jag gick och la mig på soffan och somnade igen. Jag hade en liten konstig dröm också. Jag drömde att jag höll på att ramla ner från soffan, så jag försöker greppa tag i soffkanten ( på riktigt också ). Fast i verkligheten så slår jag till med knytnäven på soffkanten, och det lät väldigt högt må jag säga, för soffkanten är gjord av trä. Så jag vaknade, och jag kollade på knogarna och dem var röda och jag hade ont. Lyckat Maja, väldigt lyckat.

Nu har jag precis ätit köttgryta med mamma, pappa, farfar och Robert. Så nu är man mätt och belåten igen. Jag tyckte att dem sa någonting om glass också. Jag får nog springa ner och undersöka det lite senare :)

Dagens: Pappa, farfar och Robert sitter och kollar på gamla fotografier, och då är det ett kort från när pappa var liten. Då han, och hans två bröder, farfar, farmor och farfars bror sitter på stranden. Då pekar farfar på sig själv och säger, "Vem är det där?" "Det är ju du" Säger pappa. "Jaha, jag trodde det var brorsans tjej."

Haha, så fel det kan bli. Kul var det iallafall :)

/ M.

Hallååååå?!

Idag är det alltså Fredag den 13:e. Det rankas som en otursdag. Men icke. Jag har iallafall dock inte märkt av någon otur. Inget mer än vanligt, och det är ju tur det. Den här dagen har faktiskt varit riktigt bra. Jag och Helene slet som djur på mattelektionen, tyckte vi iallafall. Men vi hade även ganska mycket kul därimellan. Eller, vädligt kul faktiskt. Efter den alldeles för långa mattelektionen så var det lunch. Det var ingen höjdare, Chili Con Carne som var torr som snus. Så jag åt sallad. Mycket gott. Lunchrasten var ganska så seg må jag säga, vi satt mest i kaffis och gjorde ingenting. Men efter den så hade vi engelska. Hallelujah säger jag medans jag knäböjer! Riktigt roligt var det, en kul lektion med Donners bästa lärare. (Förmodligen Donners bästa lärare.) 

Efter skolan var slut så var det dags för bussbuss in till stan. Min busskompis för dagen var Agnes. Ante, Tante och Fjante? Mhmm. Du är en på miljonen, jag har fortfarande ont i magen efter allt skratt. Väl framme i stan så blev det en liten tur in på Obs, sedan så traskade jag hem till Andrea. Där även Mickan var. Jag och Andrea bytte om och tryckte i oss lite mat väldigt snabbt. Sedan så småsprang vi lite till bussen som skulle ta oss till dansen vid Visby träningscentrum. På bussen träffade man även Adam, blev lite prat där. Dansen idag gick väl sisådär. Men det är ändå kul tycker jag, så det är bra. När den var slut så åkte vi hem till Andrea igen, Mickan kom även tillbaka dit. Där satt vi vid datorn ett tag, töntar som vi är. Sedan så åkte jag bussbuss hem. Isabella och Linda var även med, så det var trevligt. Sedan så var det ju faktiskt allas vår Matz som körde, så det gör ju allting bättre.

Nu sitter jag här och ska nog strax gå och lägga mig. Känner mig väldigt trött, och lite sliten. Imorgon är det ju även Lördag, och det betyder sovmorgon. Mycket skönt :)

Dagens: "Jag har då en blind date imorgon!" "Jasså, med vem då?" Jag, Andrea, Isabella och Linda hade väldigt roligt åt det lilla misstaget av mig må jag säga.

...och här kommer ett annat roligt citat från idag, som min kära vän Andrea sa:

"Man har ju liksom inget annat val då!"

Godnatt :) 

/ M.  

Jag vill ha vår och sommar.

Sådär ja. Hemma från ännu en skoldag. En skoldag som har varit ganska så misslyckad om jag får säga det själv. Det tyckte även Jessica. Så vi var två iallafall. Det började redan på morgonen när man tittar ut genom fönstret och ser snö! Försvinn! Hade även väldigt bråttom där på morgon kvisten så fick skynda mig väldigt mycket, så allt blev jobbigt. NKB provet i skolan gick åt helvet. Tror jag iallafall. Sedan så hade vi spanska, och den var inte särskilt toppen den heller. Plus att stackars Andrea var sjuk, så hon fick åka hem efter halva dagen. Men som tur var har det funnits några ljusglimtar med den här dagen också. Som med alla dagar. Det brukar alltid finnas något dåligt och något bra.

Ikväll hade jag inte alls mycket att skriva. Så då har det verkligen varit en tråkig dag. Skriver sen när jag kommit upp ur vinter dvalan. Eller, mitt ide eller vad det nu heter. Hej så länge.

/ M.

Billie Jean.

Pluggplugg ja. Det går framåt, men dock inte lika fort som jag hoppas. Jag har en känsla av att provet imorgon inte kommer att gå så bra. Men jag får bara göra mitt bästa, det ska man alltid göra. Men jag bara längtar tills vi tar en paus från spanskan, NKB:n, svenskan och matten. För nu vill jag ha engelska, historia och religion. Lite roliga ämnen tack!

Jag har totalt fastnat på kungen av pop, Michael Jackson. Hans låtar går om och om här vid mig. Det är absolut inget fel med det, för han är ju ändå totalt jätte grym. 

Jag längtar till sportlovet! Även om det inte blir någon Sthlms resa så längtar jag. Bara att få en vecka ledigt till att göra vad man vill. Sen så kommer ju även David ner till ön, och det är alltid lika roligt! Jag hoppas även på några härliga och mysiga kvällar med mina favorit tjejer. Det är för några av dem nu förtiden. Vi måste verkligen samla ihop tjejgänget i klassen och bara träffas!

Jessica, cykeln kommer kanske nästa vecka! Så då har jag ett par skor, en tandborste och en cykel hos dig. Vafan, jag bor ju nästan hos dig nu. Man kan ju iallafall drömma :)

Måste ju även välkomna kusin Hanna hem till ön igen, efter hennes vistelse i Norgeland. Så, välkommen hem :)

/ M.

Lediga Onsdag.

Idag är det Onsdag, och det betyder att jag är ledig. Mycket skönt må jag säga. Gick upp runt elva, käkade en stor frukost och sedan började jag stryka en hel massa kläder. Efter det så började jag städa mitt rum litegrann, hängde in kläder i garderoben, och plockade upp från golvet. Så nu är det bara dammsugningen kvar som väntar. Plus NKB plugg. Det är inte roligt, för jag fattar ingenting. Det är så krångligt, och så mycket att komma ihåg. Men jag ska verkligen försöka, så resten av dagen så ska jag plugga.

Imorgon är det Torsdag, och det betyder skola och NKB prov. Annars så händer det nog inget speciellt. Förutom min spanska läxa som ligger och tittar på mig med arga ögon. Så den måste jag börja på, pluggplugg. Plus att min farbror Robert kommer ner. Mycket trevligt!

Idag så är det även Marions födelsedag. Så grattis honey! Vi saknar dig här på ön, så du får minsann se till att besöka oss oftare. Hoppas att du har en underbar födelsedag, med mycket tårta! <3

Det var nog allt för nu. Peace out eller något.

/ M.


.

Jag saknar oss.


Kolväten hit, och kolväten dit.

Heeeeeej bloggen. (Väldigt överdrivet.)

Idag var det en slapp dag, hade bara NKB på förmiddagen. Då skulle vi skriva en uppgift på datorn, men mitt och Emelies arbete försvann efter att datorn hade kollapsat. Men härliga Leffe sa att vi inte behövde skriva om det, bara vi hade lärt oss något, och klart hade vi det.

Efter den lektionen så var det lunch, jag och Märta gick dit med höga förhoppningar på att det skulle vara något gott. Men var det något gott månne? Moaj, skulle inte tro det nej. Korv i ugn med ärtor och potatis. Men som tur är så går vi Donner, så det finns alltid ett gott salladsbord som räddar en. Men oliverna var inte goda! Skulle bara säga det.

Efter lunchen så kunde jag ha åkt hem, men jag stannade kvar och satt i kaffis och pluggade lite. Blev iallafall lite gjort, men inte tillräckligt för att jag ska känna mig trygg med NKB provet på Torsdag. Men som tur är så är vi lediga imorgon, så då får jag pluggaplugga! Även städa och stryka sa mamma förut. Men som Andrea skulle ha sagt, jag är en redig pys som fixar det!

Men eftermiddagen innehöll inte bara plugg, utan även lite fika med Märta, Karl och Helene. Daim och te. Mums!

    Jag och Helene mitt i en skrattattack i guess :)

Men nu ska jag dra på lite hög musik, satsar nog på Queen ikväll. Det brukar fungera bra när man ska tagga till lite och börja plugga!

/ M.


Dont worry, be happy.

Nu har jag precis duschat, har även hunnit med att se lite 2½ men och ätit macka och druckit te. Brände mig på tungan när jag drack te också, det gör ont. Intressant va? Nu sitter jag bara här och lyssnar på musik, det kan faktiskt vara väldigt skönt ibland. Eller ibland, musik är alltid skönt. Det är verkligen något man inte skulle kunna klara sig utan, eller iallafall inte jag. Hemskt vad jag svamlar på om allt möjligt. Det här inlägget har nog ingen riktig betydelse, vet inte varför jag skriver. Men det kan också vara rätt skönt ibland.  

Något jag stör mig på väldigt mycket är att jag inte kan lägga in musik på min Ipod längre. Vet inte varför det är så, men den kopplas liksom inte ihop med datorn. Jag som har laddat, jag menar köpt massor av album. Så funkar det inte att lägga in dem, det är surt som citron säger jag.

Jag har en sak att säga. Bli mer positiva för fasiken! Det kommer att bli en upplevelse, och det kommer att bli så häftigt! Så var lite glada, och inse vilket bra gäng vi är. "Dont worry, be happy!" Jag är iallafall sjukt taggad, och jag längtar. Det vet jag fler som gör, som tur var iallafall.

Imorgon går vi bara halvdag i skolan, vi slutar vid lunchen. Så man kan åka hem om man vill. Men funderar dock på att stanna kvar i skolan iallafall för att plugga lite till NKB provet på Torsdag. Det känns som att det blir mer gjort om man är i skolan. Jaja, det tåls att fundera på.

Vilket värdelöst inlägg det här blev. Men så kan det vara ibland. Ha så kul medans ni läser det. Godnatt på förhand! :)

/ M.

Söndag/Måndag 2.

Först så kommer det lite bilder från dagens hos Amanda i När. Sedan så kommer det lite härliga vårbilder från skoldagen idag :) (Tryck på bilderna för att förstora dem.)






























Sådana här dagar tycker jag mycket om! :)

/ M.

Söndag/Måndag.

Jag kom tillsut fram till Närkland. Det var lite jobbigt att hitta, men det gick. Vi red, slappade, provade kläder, åt och hade allmänt kul :) Hade det riktigt trevligt i När! Vi gjorde de godaste pannkakorna med hallonsylt och grädde. Mhmm. Living the dream! Wooooooooooohoooooo! När klockan var ungefär 01:00 så gick vi och la oss, jag somande nästan med en gång. Medans Amanda var jättepigg och ville ut och gå. Sedan när vi vaknade på morgonen så var hon inte riktigt lika pigg. Vilken morgontrött tjej! Jag själv gick upp och gjorde mig iordning och var ganska pigg faktiskt. Sedan så blev vi skjutsade till Hemse, för att därifrån ta bussen till Klinte som vanligt.

Skolan idag har varit ganska slapp tycker jag. Först så hade vi NKB med Leffe. Då gjorde vi halsband med vårat eget DNA i. Mitt blev lite halvt misslyckat. Men men. Efter vi var färdiga med det, så blev jag och Helene lite rastlösa. Så vi hoppade bokstavligt talat ut genom fönstret. För det var ju faktiskt sol, då ska man passa på att vara ute. Det blev först en liten sväng till estet huset, där var det ganska dött. Förutom ettorna som höll på, vet inte riktigt vad dem gjorde. Vi lirade även lite gitarr. Efter det så hämtade vi min kamera, så fick Märta stå inne i NK baracken och ta kort på mig och Helene som hoppade runt och hade det underbart mysigt ute i det fina vädret. Sedan så kom även Märta och Agnes ut. Så då fick Agens agera fotograf för oss andra tre. Riktigt härligt var det! När vi kände oss färdiga med det så gick vi till matsalen och åt.

På eftermiddagen så var det matte på schemat. Närmare bestäm matteprov. Det gick nog inte så jätte bra, jag svarade på alla förutom två, men var nog inte riktigt säker på någon. Men jag gjorde så gott jag kunde, så det får vara så helt enkelt. Jag och Helene blev färdiga samtidgt, och man fick sluta när man var klar. Så vi gick ut på Klinte city, till ICA faktiskt. Vi köpte lite choklad, sedan så gick vi tillbaka till skolan och satte oss och pratade. Mycket trevligt :)

När klockan var 14:30, och stadsbussen kom. Så hoppade jag och Jessica på den. Min stolskompis på bussen var idag Andrea. Underbar människa, jag känner henne mycket väl. (Till alla er "Yrrol" fantaster därute.) När bussbussen var framme i stan, så gick jag, Jessica och Koffe på stan ett tag. Sedan hem igen med busssbussen. Nu sitter jag här, har ätit lite mat, och även lite varma hallon. Det är så underbart gott!

Det kommer ett inlägg lite senare ikväll med bara bilder ifrån Söndagen på När, och ifrån skoldagen idag :)

/ M.

Söndag.

Nu ska jag strax åka mot Närkland. Mycket trevligt ska det bli. Vi ska då rida, och det är jag kungen på. Så det kommer att gå kanon bra!

Jag efterlyser en strumpa, jag vet dock inte vilken färg. Men om någon har sett den, så kontakta mig genast.

Vi ska flytta till New York och strosa runt i Central Park och titta på The Ugly Naked Guy hela dagarna! Vänner livet, here we come!

/ M.


Melodifestivalen 2.

Sådär, Alcazar och Emilia gick vidare. Vad är grejen med det liksom? Har svenska folket inget smak överhuvudtaget? Man blir ju lite arg. Dem var ju bland dem sämsta, även fast alla var sämst. Men nu ska jag sluta vara negativ. Grattis till dem väl! Men nu måste jag börja packa iordning för resan till närkland, plus kläder till måndag och skolsaker. Skriver väl igen imorgon eller på måndag. Godnatt på förhand :)

/ M.


Melodifestivalen.

Nu har jag precis ätit vaniljglass med varma hallon. Mums! Har även sett alla bidrag i melodifestivalen. Jag skulle gärna kunna skippa det, men det känns endå som om man borde göra se det. Så nu är det gjort, och det var skit. Eller var det bara jag som tyckte det? Det fanns ju för sjutton inte ett enda bra bidrag. Det var dansband, discofjantpop, falsksång av Emilia, och så den vanliga svenska schalagern. Just den stod väl Shirley Clamp för. Kvinnan kan ju egentligen sjunga, men ikväll var det en dålig låt. Tyckte jag iallafall. Så det var ingen höjdare, men jag får väl kila ner och se vem som går vidare senare. När det nu är?

Nu spelas Michael Jackson på hög volym ur mina högtalare. Tänk och se honom live, det hade varit något det. Vilken musik han gör. Väldigt mycket bra! Pratade lite musik med Andrea och Jessica igår. Vi pratade blandannat om vad vi skulle göra för att få se Queen med en återuppstådd Freddie Mercury i spetsen. Jag hade nog kunnat klippa av mig håret, iallafall fundera starkt på det, och vi alla tre kom överrens om att vi hade betalet en stor summa pengar för att få se dem. Det hade ju varit helt otroligt, deras energi. Mmmm.

Topp 5 låtar av Michael Jackson:
* Man in the mirror.
* Black and white.
* I just can´t stop loving you.
* Beat it.
* The way you make me feel.


Topp 5 låtar av Queen:
* Bohemian rhapsody.
* I want it all. 
* Fat bottomed girls.
* The show must go on.
* Another one bites the dust.


/ M.


Roadtrip.

Dem här ska jag minibussa till Göteborg med den 20 juni för att se AC/DC. Det kommer att bli så underbart kul! Jag längtar redan! We are on our hotway to hell!

    David Rydell.

    Caroline Qvarnberg.

    Rasmus Öjefors.

    Mikaela Öjefors.

    Martin Bob Löf Nyqvist.

    Andrea Bergfeldt.

    Jim Pim Slim. (Davids smeknamn.)

Som sagt, det kommer att bli underbart!

/ M.


Fredag.

Igår så var det Fredag, och då står matte och svenska på schemat. På förmiddagen så var det som sagt matte, en ganska förvirrande lektion må jag säga. Men i slutet så gick jag, Helene och Linda in i Birgits (arm)håla, med läraren så då blev allt lite mindre förvirrande. Dock så är det mesta fortfarande förvirrande, och ju fler gånger jag skriver ordet förvirrande, desto mer förvirrade blir jag. Så jag ska sluta med det. Sedan så var det lunch, och god lunch var det också. Kycklingklubbor! Så jag, Karl och Helene satt i matsalen och åt i 50 minuter, och tillsammans så åt vi 12 klubbor. Ganska så duktigt gjort tycker jag. 
"Kycklingklubbor på burk med våfflor till!" Sådär, nu fick jag in det lilla citatet från Karl också. Det var kul må jag säga.

Efter lunch så skulle det vara svenska, men den fick vi ledigt ifrån för att gå och kolla på en konsert i estethuset som iv-valsbarnen stod för. Dem var riktigt duktiga, verkligen. Men ändå, var dem verkligen duktigare än oss när vi hade musik i två veckor? Tveksamt. (Lägg märke till ironin.) Dem bjöd även på nybakade bullar med vaniljkräm inuti, direkt från ugnen. Mmm. Efter den så gick vi och satte oss i kaffis och degade med musik i öronen i en halvtimma innan bussen gick. 

När klockan slog halv tre så hoppade man på bussen till stan med Andrea och Jessica. Slumrade nog till där ett tag också, man blir trött efter en väldigt ansträngande dag. (Lägg märke till ironin igen.)
Jessica hoppade av vid pastavagnen, och jag och Andrea fortsatte mot öster, vi skulle först införbi Obs, och sedan en sväng hem till Maja för att hämta min tröja. Efter det var fixat så traskade vi vidare hem till Andreas place, åt lite och slappade. Vi taggade även inför dansen. Vi tog bussen dit som förra veckan, men det ska vi aldrig göra igen. För när vi tar den så kommer vi för sent, inte bra inte bra. Dansen gick väl sisådär. Men kul är det. Men det är ganska svårt att gå sexigt, stå på tå, sparka i luften och göra pirutter, (framlänges, och baklänges,) samtidigt. Nästan samtidigt iallfall. Men övning ger färdighet, så vi får helt enkelt öva som bara sjutton! Det jobbigaste på hela lektionen är ju iallafall styrkan, särskilt plankan. Men jag och Andrea fuskar litegrann. Ungefär såhär går det till. " Tittar han?" "Nej det gör han inte" "Bra!" Sen så lägger vi oss ner ett tag tills han vänder sig mot vårat håll igen. Men säg inget till honom, snälla? Det var även en väldigt vig tjej där, vi skulle sparka upp i luften så högt vi bara kunde med rakt ben, och den tjejen fick ju för tusan upp benet över huvudet, medans vi andra fick upp det ungefär över knäna. Så vi blev kallade "dem andra." Gracias!

Sedan blev det bussbuss till öster, traskade vidare till Obs. Där dansade vi oss in, hade kundkorgar på huvudet, och Andrea fick schampo på fingret. Allt detta hann vi med innan Jessica kom för att joina oss. Vi skulle välja mat för kvällen, men veliga som vi är så tog det 30 minuter. Jessica och Andrea köpta hamburgare, ris och "beasås". Usch säger jag! Så jag köpte pastasallad. Mycket bättre. Sedan hem till Andrea igen, dem lagade iordning maten och sen började vi äta. Blev även mycket prat om allt mellan himmel och jord. Väldigt mysigt och trevligt. Alltid många skratt med er :)

Natten spenderades som sagt på Hotell Jessica, i en bäddsoffa size en dubbelsäng. Mycket skönt. Kvinnan skulle som nästan alltid upp vid halv sex för att åka med båten 07:05 från Visby hamn, men jag sov kvar ett tag till. Ett ganska långt tag faktiskt, tog bussen från Visby vid 10:35. Jag fick även springa till bussen, hade väldigt bråttom. Så jag tog mig från säve till busstationen på 5 minuter. Ganska bra va?

Nu är jag hemma, har ätit och pluggat lite matte. Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt, och försöka plugga lite till. Kanske skriver lite senare, men får se. För det här inlägget blev väldigt långt. Kanske för långt till och med. Men men :)

Fredagens "dagens": Lunchen som spenderades med att äta lunch med två roliga filurer :)

Lördagens "dagens": Idag har det dock inte hänt mycket, det enda som har hänt var väl att jag fick springa till bussen.

    Jag & Jessica.

    Jag & Andrea.

/ M.


Helgens planer.

Imorgon är det först skola som vanligt, matte och svenska står på schemat. Efter skolan så åker jag in till stan som alla andra Fredagar. Då är det dans med Andrea, vi ska väl laga någon mat också. Undrar vad det blir denna gång. Några tips? Undrar även hur vi kommer dit, att gå är lite för långt, om vi tar bussen så kommer vi lite försent, och hon har bara en cykel, och jag har inte tagit in en av våra cyklar heller. Så vi får nog helt enkelt springa, då är vi iallafall uppvärmda när vi kommer fram. Sedan så bär det av till Hotell Jessica där jag spenderar natten. Kvinnan sa något om att hon skulle laga mat åt mig också, det låter väldigt bra tycker jag :) Make it a double! Det är alltså mina planer för Fredagen, och den spenderas med två av mina absoluta favoriter. Då kan det inte bli bättre.

Lördagens planer är väl att plugga tror jag. Har matte prov och NKB prov nästa vecka, plus att vi fick en spanska läxa idag som ska vara inlämnad tills på Tisdag. Så det är bara att sätta igång. Där var den Lördagen borta.

Söndagens planer är att åka ut till Närkland som sagt, ska även se på Amandas träning. Sedan upp på Måndag morgon för att åka till skolan. Då slipper jag byta buss i Hemse för att komma till Klinte. Då är jag redan på rätt buss, så då skulle jag få en privat rundtur i Burs av Amanda. Cant wait!

Jag skriver så tråkiga inlägg, och jag har nästan aldrig några bilder. Så får publicera några bilder i det här inlägget :)

    Andrea & Jessica.

    Jag.

    Tre galna professorer.

    Märta & Agnes.

Det var nog allt för ikväll. Godnatt på förhand :)

/ M.


Gårdagens/dagens.

Jag glömmer ju bort "dagens" hela tiden. Skärpning!

Gårdagens då: Det måste nog vara "Gurkan." 

Dagens: Mr X. 



Ett litet låttips, "Black Label Society - In this river. 

http://www.youtube.com/watch?v=c48oMTmYcz4 



Nu får jag nog ta fram matte pappret och tänka positivt, jag ska klara det. Jag skriver mera senare.

/ M.

Gurka.

Nyss hemkommen från en övernattning i skolan med klassen. Kvällen innehöll många skratt må jag säga, men idag känner man att man inte legat i sin vanligt säng. Nej, luftmadrass är inget att rekomendera. Men för en natt så går det finemang. Kvällen var nog endå lyckad, en riktig mysdag/kväll med klassen. Fick många härliga skratt, särskilt ett. Med Helené och Agnes. Så mycket har jag inte skrattat på flera månader. Jag säger bara gurka.
Vi bakade även, jag och Agnes bakade snickers kaka. Mhm, finns nog inget godare. Till mat så blev det Tacos. Sedan var det film som stod på listan, närmare sagt skräckfilm. Själva filmen skrämde inte mig så mycket, utan det klarade Andrea så bra på egen hand. Så rädd har jag nog inte varit på länge. Fick även en skön pratstund med Helené och Agnes mitt i natten. Pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan så var det dags att få lite sömn, fast då trädde Arne och Micke fram. Som vanligt. Men några timmars sömn blev det iallafall.

Idag så fick vi ledigt, vilket var väldigt skönt. Så har sovit några timmar nu. Det var välbehövligt. Nu ska jag snart äta, sen ska jag nog ta en dusch och sen så ska jag nog försöka plugga lite matte. Ha en trevlig kväll!

/ M.

Onsdag.

Nu sitter jag här med en turban på huvudet. Har lite bråttom, min buss till Klinte går 11:35, och jag ska ännu torka håret, klä på mig, packa färdigt och sminka mig. Varför skriver jag? Bra fråga, men det finns nog inget svar på den.

Idag så ska vi som sagt sova i skolan, jag hoppas att det blir god mat när vi kommer fram, för hungrig är jag.

Min kära vän Amanda gjorde reklam för min blogg på sin bilddagbok. AmandaNS.bilddagboken.se
Tack vare henne så hade jag 22 läsare igår. Oh yes, toppen here i come.

Men nu får jag sätta lite fart, hoppas även att Andrea pallrar sig till Klinte så fort som möjligt, och Jessica, lycka till hos tandläkaren så syns vi senare! :)

/ M.

Blondinbella.

Det här blir då mitt tredje inlägg ikväll. Jag förvånar mig själv. Jag är i Blondinbellas klass. Helt klart, ingen tvekan om saken! Bered väg för Majastrom.blogg.se. Snart, Majastrom.se. Precis som de stora bloggerskorna, en egen hemsida till och med. Okej, kanske inte riktigt. Men vi kan ju säga att det är så iallafall. Okej, sluta svamla Maja. 

Det har blivit ändrade planer, blir inget Närkland på Lördag. Utan på Söndag till Måndag istället. Men det funkar lika bra det. På med dem svarta, långa och eleganta ridstövlarna som jag alltid har drömt om att få haft på mig. Sedan är det fit for fight för en ridtur i solskenet. Förhoppningsvis solskenet iallafall. Blev så glad när solen dök upp idag. Underbart härligt tycker jag!

Klockan tickar och den blir bara mer och mer. Jag blir bara tröttare och tröttare. Sängen lockar mer och mer. Jag ska nog gå ner och borsta tänderna. Godnatt! :) 

/ M.  

Guldklimpar.

    Andrea Bergfeldt.

    Agnes Aldrin Ekbom.

    Vicky Axell & Martina Petrén.

    Karl Alqvist.

    Carro Qvarnberg.

    Märta Fohlin.

    Helené Palmqvist.

    Jessica Jakobsson.

    Mickan Öjefors.



Tack för att ni förgyller min vardag!





Tisdag.

Skola idag igen, först NKB med Leffe. En väldigt trött lektion, jag halvsov på bänken. Skärpning Maja! Vi satt och längtade till maten också, mums! Sedan så var det spanska som stod på schemat, en väldigt slapp lektion. Vi fortsatte att se på filmen vi började på i Fredags, men hann dock inte se färdigt den idag heller. Väldigt konstig film, eller som någon sa idag. En väldigt "grötig" (?) film. Vi fick även reda på resultatet av förra veckans prov, usch. Inte bra någonstans, vad är felet på mig?! Jag tycker nog bara inte om spanska, men ändå. Måste rycka upp mig. Efter skolan så gick jag hem till Rasmus, först ett besök hos banken, nej förlåt, bankomaten. Sedan ett besök hos Ica. Tillslut så hamnade vi framför serien Vänner :)

Ikväll blir det nog bara till att ta det lugnt, eller måste packa lite också. Vi ska ju trots allt till skolan imorgon. På våran lediga dag!! För vi ska... sova över i skolan med klassen. Vi ska baka, äta, se film, poppa pocorn och mysa. Jodå, det kan nog bli ganska kul. Iallafall om jag känner mina härliga vänner rätt, och det gör jag nog :) Sedan på Torsdag så vaknar man upp i skolan, och då är det vanliga lektioner som alltid.

På Fredag är det dans med Andrea som vanligt. Ser alltid framemot det, tycker om att umgås med dig. Sedan så blir det kanske till att sova hos Jessica (?)

På Lördag ska jag förmodligen ut till Närkland!! Ojoj, hur ska det gå. Då ska jag nämligen besöka min kära vän Amanda "Stalker" Nilsson. Vi ska rida och ha roligt. Sover nog där också tror jag, så hela helgen är uppbokad. I När av alla ställen. Nejdå, men det ska bli trevligttrevligt.

Nu blev det ett väldigt längt inlägg, och tyvärr inga bilder. Men det orkar jag inte riktigt med. Nu ska jag sätta på AC/DC på hög volym, och drömma mig bort till 20-23 Juni 2009. Roadtrip för hela slanten, med världens bästa gäng!

Dagens: Hm, den var faktiskt svår idag. Har inte hänt särskilt mycket som har fått mig att utbrista i gapskratt. Men, på spanska lektionen så satt jag och pratade igenom massor av minnen från Högby tiden med Jessica och Carro. Det fick mig att tänka tillbaka på den underbara tiden. De bästa tiderna i mitt liv tror jag.

/ M.

Helgen+Måndagen.

Nu har jag varit lite dålig på att blogga, men så kan det vara. Helgen har varit jätte bra. Började med en jättemysig eftermiddag/kväll med Andrea, lagade mat, dansade, sjöng och skrattade. Det blev även lite "Team Sportia Cup" tittande med Jessica. Sedan så traskade vi hem till Jessicas place och fick några timmars sömn. Sen på morgonen blev det bussen hem. Väl hemma så duschade jag, packade, fixade mig i ordning och sedan blev det bussen in till stan igen. Fast denna gång med David, Martin och Rasmus. Gick hem till Martin, beställde pizza och bara tog det lugnt. Sedan så bestod kvällen av fotbollstittande, planerande, skratt och mys. Sedan så blev klockan plötsligt 4 på natten, och David, Martin, Rasmus och jag traskade hem till Martin och bäddade och sen så somnade vi. Skönt! Sedan bussen hem på Söndagen.

Idag så var det skola som vanligt, hade redovisning på vårat svenska tal idag. Det var bara Märta, Agnes, Carro och jag i våran grupp så det var väldigt skönt. Det gick väl ganska bra att redovisa, var väldigt nervös men men. Pratade nog lite för fort, och talet var även lite för kort också. Men allt kan inte vara perfekt, är nöjd över att jag gjorde det iallafall. Sedan efter alla var färdiga så slöt vi, så den lektionen var bara på 40 minuter. Så vi i våran grupp gick till Bullboden och fikade. Väldigt mysigt, känns bra att man ändå är så nära er. Agnes, du är ju helt otroligt rolig! Din lilla "klädmiss" när du var 12 bast. Jissus, vad jag skrattade! Sedan så var det lunch, pasta och sås. Gott gott! Efter lunchen så var det matte, uschusch. Karl var ju lika lat som vanligt, skyllde på att han skulle till "tandläkaren." Det har han väl gjort sisådär 10 gånger den här terminen. Matten var lika tråkig som vanligt, och plus att jag hatar att vi är indelade i grupper. Vill ju vara med Jessica, Andrea, Mickan och Vicky och alla hela tiden. Blä på det!

Dagens: Agnes Aldrin Ekbom och hennes "klädmiss." :)

/ M.


RSS 2.0